Tuesday, April 25, 2017

Day trip to pulau redang 2017

Hi all! Assalamualaikum. how are you guys? 
its been quarter of a year now, and we move to May now.
Surprisingly it was too fast for me and there are so many things happened!

wow, well its good. i have done with my first semester in Master Islamic Finance at UNISZA. currently so many assignment and presentation to settle week by week. 
My brain freaking tired and i was think to have some rest and you knoooowww , ya HOLIDAY! i need it. even tak lama , sekejap pun jadilah. janji ada.

so! here we go. dalam seminggu je, my friends and me ,
 we were planned all out together and choose pulau redang  for our very short vacation. 
yaa very short, pergi pagi balik petang.

so perjalanan dari kuala terengganu - ke jeti penarik - ke pulau redang. 
tgg-jeti penarik : about 50 min (at that time , kiteorg tersilap lalu, kemudian patah balik, amek masa dalam 1 jam 20 mins juga)
jeti penarik - pulau redang : about 30 mins.

so, trip kali ni saya bersama 6 kawan yang lain, so soooryyyy sebab lambat.
kiteorang punya group terpaksa tunggu kiteorg sampai kat jeti dalam 9.30 baru bertolak. 
should be pukul 9am dah ada dijeti, tapiiii... sorry u all.

kitaorang super excited sangat bercerita itu ini, segala gossip dan ceramah dikongsi bersama sepanjang trip di sana. bermula jumpa, sampai lah akhirnya ke petang.

Sebenarnya , ni trip kali ke2 bib ke Pulau Redang, sebelum ni pergi ke Pulau Redang dengan adik beradik dan sepupu tahun lepas selepas raya. wuuuuu time tu pergi 3 hari 2 malam, memang syok habes. masa tu kiteorang stay di Lagoon Redang, Long Beach.

here some pic to share, my sweet memory before one of us getting married soon. ya very soon selepas raya. so, gathering ni dapat lah kita spent time bersama untuk kenangan bersama. so happpppy, and it was very memorable.

Pakej day trip snorkeling (1 hari) - rm120/pax
pakej termasuk :
1. Bot pergi balik ke Pulau Redang
2. Sewa peralatan snorkeling
3. Sewa jaket keselamatan.
4. Tiket Taman Laut
5. Snorkeling di 5 point
hubungi : En Amir - 019-9032930
(hubungi je mereka, sangat membantu. iklan ini tidak berbayar , hihi )

so, here gambar bersama-sama di Pulau Redang.

Permandangan daripada Long Beach,

Izzati dan Raihana di Taman Laut, dalam ni port nak snorkelig coral dan ikan cantik2.

7 dugong tersadai.

selfie before terjun 

farhah Diva sangat ni... 

best nya trip ni, sebab dapat boat ni. speed boat yang mcm private boat. kita2 je, shokkkkk sangat. tapi time ni kiteorang masuk dengan group sebelah, jadinya total 12 orang semua dalam rombongan kami.

hye penyu, JOJO. terima kasih kerana buat surprise muncul walaupun sekejap je.

rombongan cik kiah :)

selfie before getting face burn. ohhhh gosh! :(

to the next check point... entahlah, banyak sangat check point. hehe.

sekian sahaja perkongsian trip satu hari ke Pulau Redang , memag best. :)


No comments:

Post a Comment