Friday, June 5, 2015

Penyu pulau perhentian

1. Perancangan ke pulau perhentian terdetik apabila letih keringat di badan terasa, hujung minggu tiada lagi islatilah cuti, maka antara tempat yang seronok untuk bercuti ialah ke pulau. Dan pulau perhentian sangat seronok untuk dinikmati.

2. Dengan hanya rm 340, pakej lengkap : kenderaan - penginapan - makanan - snorkelling. Just try search sahaja kat google : pakej ke pulau perhentian, bermacam-macam pakej akan ada, kami bad luck sedikit sebab dengan harga yang kami dapat agak mahal kerana tarikh yang kami pergi jatuh pada hari cuti umum. Terpaksa sahajalah meredah segala badai suka duka yang telah dirancang, yang penting going there just to feel happy.

3. Pulau perhentian terbahagi kepada pulau perhentian kecil dan pulau perhentian besar. Kami pergi ke pulau perhentian kecil yang mana lagi menarik dan seronok kawasannya berbanding yang lain. Kawasan pulau kecil agak terpencil sesuai untuk orang yang pergi honeymoon. Kemudian kawasan pulau perhentian kecil sangat hidup untuk aktivi  di malam hari- night club LOL! Hahahaha

4. 
Trip kami 3 hari 2 malam (jumaat-sabtu-ahad) jumaat- perjalan pergi. Sabtu-the whole day snorkelling. Ahad- pulang awal, sbb ade kerja 😫(unplanned). 8 orang - aku,ateng, acu, shakir, ajmal,kak, ifah,piqah dan adek. It was an amazing trip with the little baby ifah 👶 . Sangat baik dan happy enjoy the trip, such a well behave girl xoxo muah muah aunty bib love u dear. Hehe.

Hari pertama- santai santai di pantai- sambil jalan2.
Hari kedua - snorkeling activities! Dari pagi sampai lewat petang, malam tu BBQ
hari ketiga - excercise naik bukit, sekejap then balik sbb tetibe ade hal kerja, rushing balik belaka sbb semua kerja dibawah satu bumbung, seorang call kene balik, so kita kene balik. 

Btw! Its really fun
 
5.
Jalan petang di long beach, asalnya memang nak jalan2 je, tapi tgk pantai jadi teringin nak mandi, so terus masuk pantai mandi beremdam.


Sunset practicum yoga- weh cantik sangat yoga sambil melihat matahari terbenam.

So, pulau perhentian sangat cantik dan seronok untuk dijadikan tempat beristirehat. 


No comments:

Post a Comment