Sunday, June 29, 2014

Sudah lama aku tidak menjenguk disini, kesibukan, kesengsaraan, ketidakamanan hati... Kadang2 aku memaksa diri untuk terus menjauhkan diri dari satu keadaan ke suatu keadaan yang lain. 

1.
Alhamdulillah , tahniah diucapkan kepada semua teman sebaya yang berjaya menghabiskan pengajian pada semester ke2 ini. Didoakan agar kalian terus maju jaya didunia dan akhirat. Ramai orang bertanya,bila giliran saya? Insyaallah tidak lama lagi, perlu menumpuhkan satu lagi semester pendek untuk tamatkannya. Dan terus doakan saya berjaya. Ya, aku sedih tidak dapat bersama naik pentas bersama mereka. Tetapi aku tetap cuba sebaya upaya mengposotifkan fikiran,yakin dan terus mencuba menerima setiap penyusunan yang allah susunkan ini. 

2.
Ukhwah itu sangat dekat ,dan dekatnya pada keikhlasan :)

3.
Satu malam kami dapat berjumpa dengan datin duta ke jordan sempena satu majlis rasmi delegasi menteri komunikasi. Alhamdulillah she is kind hearted person,may allah bless her and always we are here after forever.

4.
Aku tetap menyambut hari hero dalam kehidupan. Selamat hari ayah, walidku. Stay cool and hensem ya daddy, we all love you,may allah bless you of all your sincerly. 

5.
Hari last berhq bersama, selamat berkhidmat kak edah dan farhah. Syukur atas jalan tarbiyah yang allah bentangkan ini. Semoga terus thabat, sabarlah dgn keluhan sementara kerana syurga itu tidak pernah senang untuk dimasukinya.

6.
Complete 15 of us. Syukran junior atas sambutan wida yang cukup mengkagumkan diri, serius bangun2 tidur esok paginya : "boleh tak nak lagi haflah wida'? Serius best " tq :)

7.
Minggu lepas, 23 june kami mengadakan rehlah di wadi ibn hammad. Ya allah subhanallah mentadbur alam hikmah muhajirin dan ansor disini. Teruja dgn hasil ciptaan allah. Syukur allah.

8.
Ya allah syukur diberikan peluang untuk berkenalan dengan ahli keluarga baby cham,yang sgt baik dan pemurah. Setiap detik bersama mereka amat aku rasakan pengalaman dan memori terindah. Iya sudah semestinya, melupakan saat keserabutan yang aku jugak pening untuk meleeaikannya.

Setakat disini dahulu. Bye 😆😆😆

No comments:

Post a Comment