Wednesday, May 7, 2014

5 Mei 2014, Tahniah diucapkan  kepada 23 orang dalam kalangan pelajar Ikip-Yarmouk telah berjaya menamatkan pengajian "Daurah Tamhidi Al-quran" di Markas Hafsah Ibn Umar ,Irbid,Jordan. Mereka turut meraikan kejayaan pada hari konvokesyen ini bersama kira-kira 100 mahasisiwi Irbid yang lain. Turut hadir  tetamu kehormat iaitu Dato' Duta Malaysia ,TYT Dato Abdul Malek Abdul Aziz  Pegawai Education Malaysia Jordan (EMJ), Prof Dr Azidan Abdul Jabbar dan Presiden Persatuan Al-Quran Irbid Jordan ,Dr  Abdul Karim Khotib bagi menyampaikan anugerah kecemerlangan ini kepada semua mahasiswi yang berjaya menamatkan pengajian tersebut.

Majlis penghargaan ini juga diadakan untuk meraikan para guru yang banyak menyumbang tenaga mengajar ilmu quran ini.Daripada Osman Bin ‘Affan r.a. telah berkata: Rasulullah S.A.W. bersabda : “Sebaik manusia di antara kamu orang yang mempelajari al-Quran dan mengajarnya kepada orang lain”.
(Hadis Riwayat Bukhari)

Moga-moga bertambah semangat dan keyakinan buat para pelajar ini untuk terus belajar dan seterusnya mampu untuk menyumbang kepada masyarakat di masa hadapan. Maka semoga bertambah generasi quran dimuka bumi ini sejajar dengan pembangunan pesat hari dunia kini yang ingin menyaksikan timbangtara daripada sudut duniawi dan ukhrawi. Para pelajar bergambar bersama dari kiri Dr Abdul Karim Khotib, Dato' Abdul Malek Abdul Aziz dan Prof Dr Azidan Abdul Jabbar.

No comments:

Post a Comment