Wednesday, April 9, 2014

Moh meriah sekampung dan kenangan setiusaha.

"Leadership train our capibility and power self confident" 
 
Diary : 4-5 April 2014.

Namaku disebut sejurus nama yang pertama, dan kini aku berdiri bersama sebarisan dengan mereka untuk pengumuman yang seterusnya jawatan ydp serta ydpah. Degup jantung terketar laju tatkala berada dihadapan didalam dewan persidangan itu. Mata terpejam rapat, senyuman tidak mampu diujir tarasa beratnya tanggungjawab yang terpikul.

Pengalaman setahun yang lalu itu terimbau seketika tatkala memikirkan aku yang sekarang akan melepaskan tanggungjawab itu. Terasa sungguh cepat detik itu berlalu, berlarinya jarum jam itu sungguh pantas membuat putaran demi putaran. Tatkala saudara ydp membuat ucapan pembubaran, dan dengan lafaz bismillah maka terlerailah kepimpinan bkmpj tahun ini. Aku dengan gembiranya menggenggam tangan sambil tersorok oleh langsir di meja itu, tanda gembita mungkin. 

Namun begitu jauh dari sudut hati, segala kenagan dan ingatan pasti tersemat indah. Mana tidaknya, sepanjang setahun ini banyak mengajar aku erti kehidupan, bermula dari sudut kendiri, kepimpinan juga sudut kemasyarakatan bersama manusia yang lain.

Teman seperjuangan dalam barisan kepimpinan BKMPJ 2013/2014

Sejujurnya, Aku bersyukur kerana dapat mengenali mereka kerana banyak perkara yang saya belajar  dari sentimen perwatakan tiap-tiap dari mereka. Bermula dari sudut luar dan dalam diri yang ditampilkan. Aku sangat gembira! Ydp seorang yang ceria ,penuh idea dan dangat terbuka. Ydpah seorang yang talkative, kritis dan seorang yang tegas dlm berkepimpinan. Tydp pula seorang yang cool,tetap tenang dan sangat berkeyakinan. Setiausahaku seorang yang rajin (walaupun aku seringakali membuli dia, sorry iman akak selalu buli awak) ,baik dan hati yang mulia. Bendahari dan timb bendahari pula sangat bijak dalam mengawal kewangan bkan,serta sifat kadang-kadang kedekut cermat dan permurah sangat mengkagumkan diri.

Dan kini, semua itu tinggal kenangan. Selamat maju jaya semua, semoga berjaya di dunia dan di akhirat. Moga-moga segala kesalahan kekurangan dapat dimaafkan dan dilupakan. Terima kasih.


Bergambar bersama ahli satu bangunan bersama ustaz khairul anuwar,pegawai atase di kaheran mesir, yang datang untuk memeriahkan program "moh meriah sekampung" kami. 

Kumpulan 2, hari keluarga "moh meriah sekampung"

Oke, jom balik IRBID! 

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Syukur syukur syukur.
No comments:

Post a Comment