Monday, May 13, 2013

ajal galaxy wonder

hari ini genap 3 minggu aku hidup tanpanya. dulu aku pernah berfikir , ianya satu benda yang amat penting dek manipulasi dunia maju teknologi kian hari. hari demi hari, aku terus gagah bersama pengganti yang baru meskipun hatiku sedih dengan permergiannya . 

Dulu, dengannya aku dapat menghiburkan hati. Tatkala aku bosan,aku boleh maen game dan scroll TL just use my telunjuk sahaja. Tatkala aku sedih kerinduan pada family, gambar-gambar yang tersemat dalam gallary phone akan aku open, satu persatu gambar kenangan ditatap. Tatkala aku rajin, aku akan lihat youtube langsung menonton ceramah berkala the weekquran dan channel laen juga. Tatkala aku tertarik dengan sesuatu yang menarik, terus aku tekan camera dan tangkap memori disitu dan dengan itu juga aku akan upload di instag. Tatkala aku stress, wasep bersama family terutama adik tembam saya nazirah yang menjadi duka hati kian hilang pudar. semuanya tercatat seribu kenangan.

Biarlah, itu hak ciptaan manusia. tiada apa yang kekal, dulu aku fikir smartphone pasti aku susah untuk rosak. Tapi sangkaan aku salah, bila tiba ajalnya pasti sesuatu itu akan hilang habes dan musnah. akhirnya kita akan simpan dan ianya akan terbiar begitu sahaja. Aku x kesah, tiada apa yang perlu dipersalahkan dengan kerosokan duniawi itu. tapi aku cukup kesah apabila sesuatu yang lebih ternilai untuk ukhrawi itu yang rosak. moga Allah ampunkan dosa silam kita ammen :)

Akhirnya,aku redho dengan pemergian samrtphone galaxy wonder itu. Hadir yang baru simple itu pasti berhikmah, dan mengajar erti tabah. yup tabah, untuk tahan nafsu nak beli phone baru =.= 

No comments:

Post a Comment