Wednesday, April 3, 2013

Dania .

Seketul hati.

Semalam Dania mendapat panggilan dari kawan yang sudah lame hilang daripada bayangan mata. Terpisah jauh angkara dendam kesumat yang masih tidak mampu dipadamkan amarahnya. Dania pernah berbisik pada dirinya, kenapa hingga hari ini dendamnya pada si dia masih belum mampu dibuang? sedangkan dendam lamanya 7 tahun terpisah itu sebenarnya boleh sahaja untuk dijernihkan kembali. Lantas Syaheera dalam diam berkata dari corong-corong line yang agak terbatas jauhnya :
 "Dania, its all about your heart. Hati kita yang merasai dan mendalami semua itu. I dont know, how I can manage and how can i face all the truth if someone sengaja nak khianati kita. But, Allah suka bila hambanya membiarkan hatinya sentiasa dalam keadaan bersih. Bersih dalam erti kata : memaafkan. Allah itu maha ghafur. Pemaaf. Kita juga kena relakan diri kita untuk memafkan. Dania,Im trust that you will be let go your kesumat dendam itu. Just mohon pada Allah moga-moga hati kita hilang dari dendam itu k :) . And, remember, kalau dosa kita dengan Allah, kita boleh mohon ampun. tapi kalau dosa kita dengan makhluk, kita kena mohon dengan kepada si makhluk itu.nak tahu sebab ape? sebab, hidup kita tidak lama. esok lusa Allah boleh tarik nyawa kita dah biarpun kat mana-mana pun. Jadi, janganlah biarkan amalan baik kita tergantung dek dosa-dosa kita itu. Trust me Dania, you can do that . . ."
Thanks Syaheera. Dania lantas menuju ke meja setudy membuka macbook milik peribadi yang dihadiahkan oleh abangnya sewaktu mula-mula mendapat berita permohonan sambung belajar ke Ireland diluluskan. oh! okey wi-fi is connected! senang sahaja jari jemari mengarah mouse untuk tekan google dan side google email.

"Hello. Assalamualaikum. I just come here to say : Im sorry for what yang terjadi antara kita 7 tahun lalu . "

loading for sending email. Done!

Fuh! dania menghembus kelegaan. Syaheera, thnx sebab tolong ingatkan dan always beri panduan.Ini ayat terkahir yang Dania quote sebelum pemergian Syaheera 3 bulan yang lalu.  "Saya merindui awak! moga Awak tenang disana dan allah memberkati awak selalu. aku sayang ko!" jerit hati Dania. 

No comments:

Post a Comment