Sunday, December 23, 2012

fail itu ada hikmah tersirat

diuji dan diuji. Hari ini dah termasuk hari keempat ditimpa sakit gigi. ohh sakit sangat sebab gigi bongsu yang nak tumbuh. awak tahu, baby umar pun boleh tahan nak tunguh gigi arnab baru yang kat depan tu. sabar k -.- 

Hari ini juga hari kebebsan. Done asalib bahas, done present for subj Iqtisod, dan done ujian kafaah. Cuma berbaki tinggal ujian final yang tak lama pun lagi akan menjelang. its just about 2 minggu je lagi. ohh takotnya.

Ujian kafaah hari ini berlangsung di dewam alkhowarizmi, universiti yarmouk. Ujian ini adalah wajid bagi semua pelajar baru di universiti. terdiri daripada 4 ujian : Tilawah,Bhs Arab,Bhs Ingg dan Komputer.

Alhhamdulillah suma lulus! tapi ada terkecuali iaitu BAHASA ARAB.
senang? susah? ohooo. Waktu mengahadap komputer nak tik2 jawapan dah memang terdetik di hati memang tak lulus punya ni. sebab soalan dia sangat mencabar dan senang kata susah kot.tapelah fail itu bukanlah fail selamanya.

"kak bal, saya tak lepas. umm sedih =.="
"tape la, usaha je untuk istidraki, tape je. akak tak lepas juga, tapi yang penting kita usaha."
oke kakak sayang. ^^

Hikmah disebalik fail itu, mungkin peluang untuk mendalami ilmu bahasa arab itu lebih banyak. Banyak lagi tahu term2 baru arab dan mungkin akan lebih ramai kawan arab. ameennn :) 

memang susah nak terima awal2 nya, sebab berharap lepas dan memang nak lepas. tapi tapelah ,, redho itu indah :)

No comments:

Post a Comment